Up date!
Door: Cynthia
Blijf op de hoogte en volg Cynthia
19 September 2009 | Zweden, Stockholm
Hoop gebeurd, dus een hoop te vertellen.
Eerst maar eens vertellen over een spannende donderdag ochtend, Bas en ik hadden de wekker om 0630u gezet en gingen er om 0730u uit, Bas houdt van snoozen (haha) ik werd moe van dat gepieperdepiep dus ging vast naar beneden bakkie thee drinken etc.. Bas komt fris en fruitig gedoucht en wel naar beneden en zegt dat ik wel op mag schieten omdat we anders misschien wel te laat komen, ik wilde om 0830u op de A9 zitten, en had met 3,5u (das een uur extra) het idee dat we ruim in de tijd zaten, en het ging lekker stonden direct in de file ach ja, zo werkt dat nu eenmaal, een endje verder onder weg zagen we een bordje Vlissingen en het was toen al wat aan de late kant (oeps..!). Op een gegeven moment toen ik even diep aan het nadenken was en niet zo op de weg lette, tikt Bas me aan en zegt ie dat er geen bordje meer staat met Vlissingen, we rijden verkeerd, aangekomen bij een benzine pomp heb ik even gevraagd waar we heen moesten en of we op de goede weg zaten, nou dat zaten we wel (we waren er al lang en breed voor bij gereden) en moesten weer terug de A58 op, Vlissingen 39km stond op het bord, oei, met 25 min op de klok zou dat een krappe bedoening worden maar alle credits gaan naar Bas, die heeft het zonder brokstukken keurig weten te halen en een enkele minuut voor vertrek van de veerpont stapte ik aan boord, YES, niet gemist..
In de auto naar het schip toe dacht ik hm, ik weet het niet iedereen was erg stil en ik zei zelf ook niet veel want je kijkt toch een beetje de kat uit de boom.
Aan boord gekomen versjouwde (?) ik me zowat aan m’n koffer, (ik heb echt te veel spullen mee) maar gelukkig werd ik geholpen door een leerling, een Filippijnse leerling. Aangekomen in m’n hutje, troepjes uitgestald en hup op naar de werkplek, toen dacht ik hm, das gek, nu moet ik naar beneden lopen ipv naar boven of naar dek. In de controle kamer was nog niemand, dus ik ging op zoek en kwam uiteindelijk de HWTK (Hoofd werktuigkundige, hoofd machinist, meester, etc etc..) tegen genaamd Edwin. Een gezellige kerel die me ook van alles uit wil leggen.
We liepen richting de controle kamer en eenmaal aangekomen barstte hij los, hij wist alles al! Ja, wat denk je wat mannen doen als ze horen dat er een vrouwelijk persoon aan boord komt? Juist, je word ‘gegoogled’. Een keer op Google ‘Cynthia Spaarneborg’ intypen en mijn hele levensverhalen van mijn waarbenjij.nu komen open en bloot op tafel, hm, is het wel zo handig zo’n site? Ach, ik zet er niets kwaads of geks op dus denk dat het wel kan.
Die zelfde middag rondje gelopen door de machine kamer, om 1730u is etenstijd en toen daarna om 1830u naar de machine kamer samen met Bren (de andere 3e wtk die mij ontzettend veel verteld en super inwerkt(!)) de machine kamer klaar gemaakt voor vertrek, waarbij ik ook alles op schreef wat hij vertelde, dat was de eerste drukke gebeurtenis, en omdat het al laat was dat het helemaal klaar was, ik geloof uur of 20u was ik best moe en nam niet meer zo veel informatie op, je hebt er dan toch een lange dag op zitten.
’s Avonds nog een slechte B-film gekeken en toen om 23u lag ik keurig in m’n mandje.
Om 0715u ging de wekker weer en om 0735u zat ik keurig aan het ontbijt, en voor 8en was ik weer in de controle kamer, nu zou het echt gaan gebeuren en zou ik echt een beetje rond gaan scharrelen in de MK (machine kamer). Dat heb ik ook gedaan, samen met Bren, die vertelde mij weer een hoop en om 17u was het weer over met de pret. De kapitein vertelde ’s avonds met de koffie (20u) dat we eerder aan zouden komen dan normaal, hm, fijn..!
Uur of 5 zou het worden, oké, nou ja, dacht ik daar dus vanaf te zijn als machinist, nou ho maar! Ook was ik er achter gekomen dat er draadloos internet was en vroeg de code aan de kapitein, die ik gelukkig kreeg.. :)
Direct na de koffie ben ik in m’n hut aan de slag gegaan, en dan moet je dus weer gekke codes invoeren en na even gepriegel, lukt het (tja, wist ik veel dat het perse hoofdletters moesten zijn..).
Huppa! Cynthia online, meteeeeen op MSN uiteraard waar ik Wes tegen kwam, die natuurlijk, het zal ook niet, eens ging kijken in de stad. Hij ging wat aan de haak slaan, nou ik ben benieuwd?!
Ik ging Bas direct sms’en dat ik online was en dat ie t zelfde moest doen, helaas was de beste jongen nog een hapje aan het eten met paps en mams maar zou later wel online komen. In die tussen tijd ben ik geloof ik wel zo’n 8 a 10x van het internet afgegooid omdat de verbinding in deze hut wat slecht is.
Omdat Bren nog een weekje langer mee vaart, zit ik niet in de normale 3e wtk hut maar in een passagier/chauffeurs hut. De router heeft wel oké bereik, maar hier zooo ver beneden van dat gekke ding, wil het wel eens haperen.
Toch nog even met Bas kunnen ouwehoeren en ook nog met Hillie proberen te contacteren via Hyves, maar kei-hard negeren hahaha!!
Helaas ;)
Rond 2230u ging het licht uit en om 0430u werd ik alweer gebeld door de stuurman. ’Ja goedemorgen Cynthia, 15 minuten voor stand by.’ Oh oh, wat fijn om zo vroeg gewekt te worden.
Even voor 0445u was ik in de controle kamer en werden de voorbereidingen getroffen voor aankomst. Samen met Jeroen de 2e wtk heb ik het rondje gelopen, al schrijvend in mn notitie boekje.. Om 0600 of 0615u iets in die richting lagen we stil voor de kant.
Om 0700u zijn we gaan ontbijten en om 0800u waren we allemaal weer in de machine kamer. Jeroen had een prachtige planning klaar gemaakt alvast voor de dag. Een hoop te doen en gedaan..
Filters vervangen van de AC, filters van de koeler vervangen, dag(wacht)ronde gedaan. Ohja, me zelf verbrand.. Dat was minder leuk. Ik was bezig met het uitspoelen van de AC (airconditioning) filters en de kraan die wilde niet op koud, alleen maar op gloeiend, echt gloeiend heet. Bren die kwam mij helpen en samen zouden we het wel even oplossen. Ha! Ik pakte de slang vast en wilde de slang ontkoppelen van de kraan als het ware toen ik dacht de kraan had dicht gezet, ik wist dat er nog een beetje water uit zou komen dus hield m’n hoofd er grotendeels vanaf toen ik een flets (?!!) water over me heen kreeg! AU!
In m’n gezicht, in m’n hals, op m’n handen en armen, ja, ik zat goed onder. Deed ook wel best aardig zeer, maar ja, zoals ik al eerder schreef, het leven van een zeeman gaat niet altijd over rozen..
Dat was wel het meest indrukwekkende van de dag.
Ohja, en dat ik nu weet dat de cilinder smering pomp het zelfde heet als de cilinder transfer pomp. Ha!
Zo, nu genoeg geouwehoerd, misschien lezen de mannen dit zelf ook nog, voor hen: Hallo mannen! Haha!
Genoeg voor nu, tis bijna 20u, dat betekend koffie! (of in mijn geval thee..)
19 September 2009 - 19:06
Wesley:
Nou je heb er weer een aardig verhaal van gebrouwen ;)
Haha ik ga bijna nooit uit toch :P?? Hahaha...
Nou ik heb m'n hengel met succes uitgeworpen hoor!!
Nou ik gaan verder met AZ kijken!!
We babbelen wel weer op msn!
Xxx SG ;) -
19 September 2009 - 19:36
Mama:
Wel even uitkijken hé schatje!!!
Hoop dat je een fijne tijd heb in de machinekamer.
Morgen is er een borrel in het hartje omdat Gilbert jarig is en daar een borrel geeft!
Dikke kus, mama